tiistai 1. syyskuuta 2015

Välipäivitys ja haastetta




Jahas taas pitkästä aikaa näihin blogihommiin. Loppukesä onkin kulunut mökillä ollessa ja kalastellessa sekä marjastaessa. Aina sopivassa välissä kerennyt vähän pitää yllä taidehommiakin. Illat on menneet aika pitkälti muoviperhosia sahaillessa ja nyt niitä pääsee vihdoin viimein liimailemaan muotoonsa. Noista muovijutuista päivitystä sitten myöhemmin. 


Kohta alkaa syksy ja uusi arki, kun päivärytmi muuttuu ja nainen lähtee takaisin kouluun ja töihin ja sitä myöten miulakin alkaa aamuheräämiset ja pakko ryhdistäytyä näissä työhommissa, vaikka työt onkin edistyneet ihan mukavasti näin kolme-viisi tuntista päivää tehdessä, pakko ruveta tekemään pitempää päivää jos mielii saada kaikki aiotut työt valmiiksi. 

Ideoita onkin vaikka millä mitalla teoksiksi ja koruiksi. Tein itselleni lupauksen etten aloita useaa projektia päällekkäin, ja yllättävän hyvin tämä lupaus on pitänyt, vaikka koko ajan keksii uutta ja tekisi mieli hyppiä uusiin juttuihin ja kokeiluihin. Ebaysta ja huuto.netistä on löytynyt vaikka mitä kivaa sälää mitä tekisi mieli koittaa ja käyttää osana teoksia.  

Rahahuoletkin alkaa hieman hellittää kun sain vihdoin ja viimein päätöksen liitolta. Muutoin tässä on kumminkin pärjännyt ihan hyvin kun on ollut hieman säästöjä pahan päivän varalle ja ollaan kerätty kanttarelleja myyntiin saakka ja kirppispöydästä saatiin muutamia kymppejä ylimääräistä. Tylsistymisen ohella raha-asiat oli tässä työttömäksi jäämisessä yksi suurimmista huolista, mutta ei tää nyt niin kauheeta ole, ja turhat kulut karsimalla pärjää suhteellisen hyvin, jää hetkittäin rahaa johonkin ylimääräiseenkin. Pakko on tosin ollut opetella hillitsemään impulsiivisuutta, ihan kaikkia mielihaluja ruokakaupassa ei ole järkevää toteuttaa. 

Elämä on ollut itseasiassa aika leppoisaa ja mukavaa, ja mikään ei ole vituttanut kummemmin. Pikkuhiljaa tässä alkaa työasiat ja tulevaisuus omassa mielessä selkiintymään.

Tässä muovinpalasia toisiinsa liimatessa ja liiman kuivumista odotellessa onkin hyvä hetki vastailla tälläisen haasteen kysymyksiin minkä sain tuolta gems n` roses blogista.  






1. Miten rentoudut?

Sohva ja kylmä olut on ollut aika paljon käytetty, leffaan tai johonkin sarjaan yhdistettynä vielä rentouttavampi. Mökillä kalastaminen ja saunominen on myös mukavaa, tosin tätä voi harrastaa vain kesäisin. Salilla käyminen on myös rentouttavaa ja omaa aikaa, ja siihen en edes hirveästi kaveria kaipaa. Tai no välillä on kiva käydä kaverin kanssa. Ja tietenkin käsillä tekeminen. 

2. Mikä sarjakuvahahmo olisit?

Tämä onkin vaikea... sarjiksia olen lukenut niin paljon. Ehken sandman tai preacher. Tai sittenkin takavuosien dc comicsin Simon Bisleyn piirtämä lobo! 

3. Millaisia koruja käytät? Millaisista koruista pidät?

En juurikaan käytä koruja itse, paitsi ensimmäistä opiskeluaikana tehtyä sormusta. Se on kyllä melko surkea, sitä on jouduttu vuosien varrella venyttämään useita kertoja ja se on kulunut puolitoista millisestä varmaan ohuimmasta kohdasta alle puolimilliseksi. Kunhan saan inspiraatiota rakennan rungon ympärille jonkun hienon uuden sormuksen. Vaikka itse en käytä koruja niin mukavahan niitä on katsella, paljon timantteja pitää olla, ja sellasta rosoista ja näyttävää. Perus kultakaupan korut ei juurikaan iske.

4. Onko sinulla (ollut) muita blogeja kuin tämä?

Ei ole ollut, tämä on ensimmäinen.

5. Mitä bloggaaminen sinulle merkitsee?

Se on vielä hakusessa, tällä hetkellä tämä on vähän tälläinen työpäiväkirja jossa lähinnä kirjoitan itselleni muistiin tätä projektia, kiva jos se alkaa kiinnostaa muitakin. Katsotaan millaiseksi tämä muokkaantuu matkan varrella. Ehken jossain vaiheessa tämä voisi toimia portfolio tyyppisenä?
6. Pub vai nightclub?

Pub ehdottomasti!
6. Mitä mieltä olet blogeissa esiintyvistä mainoksista?

No yleensä kaikki mainokset on ärsyttäviä mihin netissä törmää, varsinkin pop-upit ja kohdennetut mainokset. Tietty jos tällä tarkoitetaan sitä että blogi on sisustuslehti tyylinen, eli sen onkin tarkoitus esitellä eri firmojen uutuustuotteita tai palveluita niin sitten asia on eri.
7. Satsaatko reiluun tai luomuun?

No tässä rahatilanteessa jonkun verran, milloin mahdollista. Aina välillä innoissani ruokakaupassa en tajua katsoa alkuperää tai valmistajaa, mutta onneksi tuo nainen katsoo tarkemmin. Toki pyrin ostamaan kotimaista silloin kun se on mahdollista ja järkevää, kausivihanneksia ja järvikalaa esimerkiksi. Ideaali tilannehan olisi että saisi kalan itse pyydettyä järvestä ja marjat ja sienet kerättyä itse, mutta ei se näin kaupungissa vuokralla asuvana ole mahdollista. Onneksi jonkun verran kerkesi kesällä marja ja sienivarantoja täydentämään, ja kokeilemaan kalasäilykkeen tekemistä. Itse pyydetyistä muikuista tietenkin! 

8. Minkä uuden taidon haluaisit oppia?

laulamaan tai soittamaan jotain soitinta. Lentäminen olisi myös hienoa osata, ja kilpa-autolla ajaminen. Käsityö ja taidehommissa olisi huippua päästä harjoittelemaan ja tekemään installaatioita ja jotain todella isoja veistoksia. 

9. Haluaisitko asua mieluummin maalla vai kaupungissa?

Molemmissa on puolensa, mutta tällä hetkellä yhtenä haaveena on oma talo, jossa olisi työpaja ja olisi sellaisessa tilanteessa että elättäisi itsensä omalla työllään. Nooh ehken jonain päivänä...

10. Jos sinun pitäisi muuttaa asumaan ulkomaille, mihin maahan haluaisit muuttaa?

Näitä on niin monia, Islanti olisi yksi sellainen. Sitten haluaisin koittaa asua jossain oikeasti isossa kaupungissa, kuten tokiossa tai vaikka New Yorkissa. 

11. Mitä söisit viimeisellä ateriallasi?

Tämäkin on paha... herkkuruokia on niin monta, ainakin voissa paistettua parsaa, sitten kalaa vaikkapa kuhafileitä. Uunissa haudutettuja pikkutomaatteja, joissa olisi mukana valkosipulia ja tuoreita yrttejä. Ehken paistettua chiliä. Ruuan kanssa jotain hyvää vaaleaa olutta. Jälkkäriksi sitten sorbettia, vaikka kotimaisista marjoista. Toinen kova vaihtoehto olisi ribsit! tätä listaa voisi jatkaa loputtomasti. 



Niin ja sitten ne omat kysymykset:


1. Mikä oli lapsena unelma ammattisi?

2.Uskotko että avaruudesta löydetään elämää?

3.Typerin asia mitä olet ostanut?

4.Kenen julkisuudesta tutun ihmisen kanssa haluaisit ottaa seuraksi illalliselle? (kuolleet käyvät, mutta ei mielikuvitushenkilöitä.)

5.Kuka on lempparitaiteilijasi?

6.Minkä supervoiman valitsisit itsellesi?

7.Mitä pelkäät?

8.Jos saisit kolme miljoonaa euroa, lopettaisitko seksin harrastamisen kaikissa muodoissaan loppuelämän ajaksi?

9.Mikä on tämän hetkisen elämäsi suurin saavutus?

10.voittaisitko mieluummin oscar-palkinnon, vai olympiakultaa valitsemassasi lajissa?

11.Haluaisitko olla kuolematon?

Haastaminen onkin vaikeaa kun olen vielä ihan uusi tässä hommassa, ja en ole vielä yhtätoista blogia edes seurannut. Joten jätetään haaste avoimeksi kaikille jotka tämän lukee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti