perjantai 25. syyskuuta 2015

Sormuksia

Tällä kertaa kuvapäivitys. Kaivelin koneelta vanhoja kuvia ja järjestelin kansioita uudestaan töiden mukaan. Löytyi monia töitä joita jo unohdin tehneeni. Nostalgia valtasi mieleni yhdessä muutaman kaljan kanssa, ja päätinkin laittaa noita vanhoja töitä esille. Osa on aika kömpelösti tehtyjä ja kuvauksen laatu on mitä on, mutta ne edustavat sen hetken osaamista ja tyyliä. Joissain on ihan hauska idea, joihin voisi palata uudestaankin. Aina ihan sen hetkinen taitotaso ei ollut riittävä idean esilletuomiseen. Mutta koko ajan tässä kehitytään, tuskinpa sitä koskaan on "valmis".    

Näyttelyn valmistaminen etenee pikkuhiljaa ja uusia töitä pukkaa. Työn alla on tällä hetkellä kolme työtä ja niistä päivitys sitten myöhemmin, vatsataudin takia tämä viikko on mennyt vähän ketuilleen. Tekeminen on ollut sellaista puolitehoista, mutta päivä päivältä olo paranee ja töitten tekeminen nopeutuu. Eiköhän siihen normaaliin rytmiin pääse kiinni piakkoin. 




Sormukset on tehty valkokullasta, kivet timantteja. Ideana on että joka vuosi naisen sormukseen lisätään yksi timantti lisää. Jos en ihan väärin muista niin sormukset on tehty 2010. Tilaustyö.



Sormus on tosca oopperaan Savonlinnan oopperajuhlille tarpeistoksi tehty. Rungon materiaalina on hopea, leikkasin pohjaan s kirjaimen muotoisen aukon ja siihen päälle hioin jostain vanhasta punaisesta lasikulhon palasesta tuon "kiven" ja valoa vasten tuo kirjain hohtaa. Kyseiseen oopperaan tein paljon muutakin tarpeistoa. 
  



Perhossormuksia olen näköjään tehnyt aika pitkään, nämä kaksi taitavat olla jostain 2010-2012 väliltä. Molemmat hopeaa ja ylemmässä synteettinen timantti. Näitä tein kokonaisia korusarjoja korviksineen ja kaulakoruineen, mutta jostain syystä en ole niitä kuvannut. Tai en ainakaan löytänyt kuvia. Näihinkin koruihin voisi tehdä paluun. Molemmat tilaustöitä.



Lintusormus on samoilta ajoilta kuin perhossormukset. Materiaalina tässäkin hopea ja silmänä timantti. Ei siis todellakaan kovin hyvä käyttösormus, vaan enempi oli tehty testimielessä. Harmi että kuva on huono, itse pidin tästä kovasti aikoinaan ja tähänkin aiheeseen voisi palata jossain välissä. Tämän sormuksen kohtalo oli joutua sulatuskauhaan ja palata fenix lintuna uuden korun muodossa. 



Tämä on koekappale vihkisormuksesta. Materialina on hopea, lopullinen sormus tehtiin 750 keltakullasta. Lopullisesta sormuksesta en saanut kuvaa kun aikataulu oli niin kireä että taisin saada sormuksen valmiiksi häitä edeltävänä iltana, ja aikaa kuvaamiseen ei ollut. Itseasiassa aika monelle tekemälleni vihkisormukselle on käynyt juuri noin, harmittavaa ettei niistä ole saanut kuvia. Muistakaa kuvata!



Tämänkään tekovuotta en muista, lienee varmaan jostain 2010-luvun alkupuolelta, materiaalina tässäkin tuttu hopea. Tilaustyö.


   
Sormukset on osa lopputyötäni muotoiluakatemiaan, nämä on tehty 2005.  Materiaalina hopea ja synteettiset kivet. Näitä taisin tehdä isomman erän aikoinaan. 



Tämäkin on todella vanha sormus, joskus opiskeluaikojen alkupuolelta, luulisin että 2002 tai 2003. Ensimmäinen onttorakenne harjoitus. Materiaalina hopea ja punakulta. 



Tämä on vanhin kuva minkä löysin. Varmaan ensimmäisiä kivellä varustettuja sormuksia minkä olen tehnyt. Taisi olla joltain kivenistutus kurssilta. Tämän tein ystävälleni lahjaksi. Materiaalina hopea ja sitriinit. Kivet saatan tosin muistaa väärin, siitä nyt kun on jo aikaa. Tämä on todennäköisesti vuodelta 2001.  

2 kommenttia: