keskiviikko 12. elokuuta 2015

Tästä se alkaa...

No niin, eli ensimmäinen kerta kun kirjoitan blogia tai oikestaan julkaisen nettiin mitään aineistoa facebook päivityksiä lukuunottamatta. Aluksi jotain taustaa että miksi aloitan tälläisen homman. Noin vuosi sitten pidin näyttelyn Savonlinnan ars nova galleriassa työkaverini kanssa todella pitkän tauon jälkeen, aiemmin olin ollut mukana näyttelyhommissa opiskeluaikana noin kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen olen tehnyt näyttelynrakentamista Taidekeskus retretissä vuodesta 2007 alkaen- aina sen sulkemiseen saakka. Isoimpana projektina johon osallistuin taiteilijana oli lastennäyttely, johon tehtiin suurikokoisia verkkoeläimiä.

Aiemman näyttelyn pointtina oli taas herätellä omia taiteiluhommia, ja poistua omalta mukavuusalueelta. Olin niin kiinni päivätöissä ja elin oikeastaan vain töitä varten ja aloin olla kyllästynyt ja loppuunpalanut sen hetkiseen elämääni, joten muutoksia oli tehtäviä. Näyttelyn pitäminen toki oli ollut ajatuksissa jo useamman vuoden, mutta en saanut itseäni niskasta kiinni ennenkuin silloinen työkaverini pyysi minua mukaan. Näyttely meni mukavasti ja sain hyvää palautetta ja töitä meni mukavasti maailmalle ja sain pontta uuden pitämiseen. Uusi tilaisuus avautuikin tulevan vuoden joulukuuhun, saimme ystaväni kautta ajan savonlinnan riihisaaren maakuntamuseoon yhteisnäyttelyyn.

Tämän näyttelyn rakentaminen alkaa monellakin tavalla puhtalta pöydältä, edellisestä näyttelystä lähes kaikki työt menivät maailmalle ja oikeastaan yhtään käyttökelpoista työtä ei jäänyt, joten kaikki pitää aloittaa tekemään "tyhjästä". Samoin monia isoja elämänmuutoksia sattuu juuri tähän samaan hetkeen, jouduin työttömäksi heinäkuun puolessa välissä, työpaikasta jossa olin ollut melkein kahdeksan vuotta. Uuden ja parhaan parisuhteen alku sattui myös samoille ajoille. Muutin myös uudestaan Kuopioon jossa olin asunut opiskeluaikoina viimeksi. Ja ennen muuttoa uuteen asuntoon täytyi myös tehdä remontti, joka sekin vei aikaa. Joten melkoista myllerrystä on kulunut puoli vuotta ollut, nyt on ensimmäinen kuukausi uudessa asunnossa mennyt oikeastaan ihmetellessä ja virtaa keräten ja hieman olen jo täälläkin uudessa työhuoneessa töitä alkanut tekemään.

Blogin pointti siis on kertoa kuinka ja miten teen tätä näyttelyä ja olla myös muistikirjana itselleni, sekä kordellinin säätiölle joka rahallisesti tukee näyttelyn tekemistä. Ja tietenkin kertoa kuinka saan ajan kulumaan työttömänä, joka on uusi kokemus, olen aina aiemmin ollut kokopäiväisesti töissä tai opiskellut, joten tämä on uusi kokemus. Ensimmäinen kuukausi on ainakin kulunut nopeasti, tekemistä ja touhuamista riittää loputtomasti, ja tuntuu että vuorokaudessa ei tunnit riitä. Rahan puolesta on toki aika perseestä, mutta turhat kulut minimoimalla pystyy elämään siedettävästi. Tylsistymistä jota pelkäsin, ei ainakaan vielä ole näkyvissä, päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti